luni, 24 octombrie 2011

Episodul 1 : Anii Inocenti

  Cu promisiunea sa adaug in viitor la acest subiect o sa incep acum cu perioada in care omul urma sa paraseasca pestera si sa iasa in lume sa cunoasca.
  Daca intrebi pe oricine despre omul cavernelor vei primii probabil cam acelasi raspuns , ca umblau imbracati in blana de animal migrand dintr-o zona de vanatoare in alta , neavand prea multe idei in afara de supravietuire , fara hobiuri decat poate picturi in pestera.Acum trebuie sa intelegeti ceva , o pictura intr-o pestera nu echivaleaza cu un desen oarecare din zilele noastre , e comparabil cu un artist pictand o capodopera sau un scriitor un jurnal , acea pictura ii va ramane drept marturie faptelor si trairilor sale.
  Toata lumea cunoaste probabil reprezentari de animale urmarite de oameni cu sulite dar ce nu prea apare in cunostinta colectiva este faptul ca ei pictau foarte multe obiecte care lasau impresia ca ii urmaresc , obiecte zburatoare , ce este si mai ciudat anumite obiecte pareau sa aiba in ele ocupanti , si mai impresionant este faptul ca ele apar in toata lumea , de la Europa la China.


   Nu pot descrie aceasta poza decat incredibila , oamenii acei primitivi realizand ca in acele obiecte probabil ii priveste cineva , fie din cauza ca ei nu puteau realiza conceptul de control fara un om , ori mai intrigant , este posibil ca unii din ei sa fi fost luati intr-o nava ca aceasta pentru diverse motive si apoi isi prezinta experienta.
           Ceva ce seamana cu o racheta descoperaita in Japonia si datata acum cel putin 15.000 de ani
 Mai dura teoretic zeci de mii de ani pana la primul costum de astronaut dar se pare ca unii deja il vazusera



Sunt curios oare ce considerau ei cand vedeau lucrurile de ii influentau sa faca aceste desene sau sculpturi , notiunea de Dumnezeu nu cred ca era foarte bine definita desii probabil notiunea de entitate superioara exista , este totusi interesant sa realizezi ca aceasta arta aparea independent in toate colturile lumii dar cu acelasi rezultat .
 In unele cazuri de exemplu aborigienilor australieni ei sunt prezentati ca binevoitori , un protector al lor.Spre cunostinta mea nu stiu ca unii din vizitatori sa fie prezentati ca rau voitori desii conteaza foarte mult cine a scris acele prezentari .
 Cand omul a parasit pestera era foarte diferit , era schimbat atat fizic cat si psihic , fiind mult mai capabil de a se dezvolta urmand sa isi creeze un loc stabil pentru a traii , sa faca tranzitia de la vanator - culegator la fermier , parca a-r fi primit un bagaj de cunostinte ca de exemplu notiunea de a cultiva mancare prin insamantare , prelucrarea elementelor in a crea materiale noi pentru unelte (fier si apoi bronz) , si cel mai important ideia de comunitate ramane solutia sociala ideala.Oare cat au fost influentati de lucrurile reprezentate mai sus.
 Acesta fiind si sfarsitul primului episod o sa fac o scurta precizare , deja probabil multi nu sunteti de acord cu ce am scris mai sus , toata lumea are dreptul sa gandeasca ce vrea , singuru lucru ce va rog este incercati sa cititi toate episoadele legate de istoria noastra si apoi conturati-va ideia finala , nu o sa fie multe pentru ca doresc sa fac o istorie generala scurta si apoi voi alege anumite subiecte si le voi detalia . Va multumesc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu