luni, 24 octombrie 2011

Episodul 3 : Omul tinteste spre cer

 Cum ne prezinta si titlul aceasta este perioada in care omul incepe sa tinteasca spre cer probabil in speranta de a ajunge la zei.
 O sa incep cu civilizatia sumeriana situata in Peninsula Araba unde oficial apar primele orase precum Eridu , Uruk si Ur , precum si primele legi si mai important apare notiunea de a scrie , sub forma de cuneiforme.
  Codul lui Hammurabi de exemplu face parte dintr-un set de legi care reglementau notiunea de proprietate , de casatorie de statut social , reglementa sistemul economic si chiar litigiile intre cetateni .
  Totul pare foarte normal , o evolutie fireasca de la legile si obiceiurile tribale ce au precedat aceste reglementari , doar ca acum lucrurile incep sa se complice si divergentele intre oameni de stiinta , istorici , astronomi si oameni de rand incep in zilele noastre.
 Acesti oameni ne prezinta o cunostinta in toate domeniile aproape incredibila , dedesubt aveti o redare a ordinii , dimensiunii si distantele intre planetele sistemului nostru solar in care ne apar nu 9 ci 10 planete , si ca sa va fac o ideie Pluto a fost descoperit abia in 1929 dar el apare in aceasta harta.

  Aceasta descoperire este probabil mai importanta decat hartile stelare din Peru pentru ca ne prezinta chiar si dimensiunile corecte ale planetelor , si chiar culorilor lor fiind descrise.In aceasta scena mai fiind prezentata si darul care omenire primit de la zei anume plugul.
  Cultura sumeriana si miturile acesteia impreuna cu cele egiptene sunt probabil cele mai cunoscute dar faptul cel mai important ramane ideia principala care ne este transmisa.
  Aceasta civilizatie ne spune ca ei au fost influentati de zeii lor care veneau din stele in masini zburatoare , ei nefiind umani ci reptilieni cu corp asemanator omului denumiti Anunnaki.
                                                         Zei sumerieni Anunnaki

 Acesti zei veniti din spatiu aparent s-au amestecat cu sumerieni rezultand o rasa hibrid Nefelinii care erau si conducatorii sumerienilor , fiind si unul din bazele ideii de monarh ca trimis al zeilor fiind efectiv adevarata , dar numai ca zeii erau extraterestrii.
  Probabil ca pana acum multi dintre voi v-ati plictisit si considerati ca aberez dar eu decat va scriu ce ne-au lasat sumerienii , si daca o societate era atat de avansata incat sa stie ordinea , dimensiuni ale planetelor si mai ales ca Pamantul este rotund nu plat si se invarte in jurul Soarelui si nu invers chiar putem sa ii credem nebuni cand ne spun ca ceva a venit din cer cu  tehnologie uimitoare , sunt sigur ca noi daca am vizita o planeta cu viata umanoida primitiva in nave spatiale probabil ne-ar vedea ca zei sau cel putin trimisi ai zeilor.
 O alta mostenire este foarte controversata ea fiind stalpul civilizatiei crestine anume miturile creatiei - Geneza si mitul potopului - Potopul in care Noe isi contruieste arca (care aparent a fost gasita pe Muntele Ararat dar acea zona este acum strict controlata militar si evident interzisa pentru aproape oricine).
 Acest subiect este atat de complicat si cu foarte multe posibilitati de explicare si o sa il las pentru o postare viitoare.
 Ca si vecinii lor egiptenii sumerienii au avut proiecte enorme de constructie , cel mai cunoscut fiind Turnul Babel , tentativa lor de a ajunge la cer si implicit la zei , turnul insa fiind daramat de aceiasi zei suparati pe oamenii de rand care incercau sa le fie egali.

      Turnul din Babel (arhitectura care este copiata de Parlamentul European) care este apoi distrus de zei.

 Una dintre cele mai recente descoperiri este facuta de Wilhem Koenig in 1938 , anume un set de vase de aproximativ 14 cm inaltime facute din lut care contin un tub de cupru si o tija de fier si astupate la varf cu plumb oxidat , Koenig realizand imediat ca are de a face cu baterii electrice , chiar dupa mii de ani ele functioneaza dupa ce sunt umplute cu suc de struguri iar un voltmetru incepe imediat sa inregistreze curent electric.

        "Bateriile din Bagdad" cum sunt denumite sunt o descoperire arheologica monumentala deoarece    dovedesc ca omul antic cunostea si oarecum stapanea notiunea de electricitate revenind la nevoia de electricitate pentru a rafina diverse elemente cum era "Calcaiul de la Aiud" descris in episodul precedent.

     
                                 Reprezentare a unei nave spatiale apartinand Anunnaki


                                            Reprezentare a unei nave spatiale Anunnaki



   Reprezentare a celor pusi sa "vegheze" omenirea , prezentarea de oameni micuti cu capete si ochii foarte mari fiind iarasi foarte comuna in descrieri de extraterestrii.

  Despre Anunnaki o sa discutam intr-un episod urmator pentru ca este un subiect foarte lung ce necesita un capitol special si va rog tineti minte acestia nu erau oameni nebuni ci chiar opusul si poate merita sa incercati macar sa contemplati cele spuse mai sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu